Колишній директор лікарні з Харкова йде під суд за незаконне збагачення

Фото: Харківська обласна прокуратура

Харківська обласна прокуратура затвердила та направила до Орджонікідзевського райсуду Харкова обвинувальний акт стосовно 75-річного колишнього директора однієї з харківських лікарень, за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України). Слідство встановило, що він у 2020-2022 роках нарахував собі понад 2 млн гривень за начебто лікування хворих на COVID-19, хоча насправді цим не займався.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«Схема» ділка-лікаря полягала у наступному. Він достовірно знав, що є затверджений вичерпний список працівників лікарні, що залучені до надання медичної допомоги хворим з гострою респіраторною хворобою СОVID-19. Вказаним особам були гарантовані доплати в розмірі до 300% заробітної плати. Директор лікарні не був внесений у вказаний список, проте гроші собі він таки вирішував нарахувати, оформлюючи це незаконними наказами», – йдеться у повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, про підозру в здійсненні цього злочину посадовцю від медицини повідомили у грудні 2023 року.

А у липні того ж року правоохоронці заявили, що підозрюють у привласненні державних коштів директора однієї з комунальних лікарень, який виписав собі премій на 600 тисяч гривень за «особливі заслуги в умовах війни». Місцеві соцмережі повідомляли, що мова йде про 75-річного (!) керівника Харківської міської лікарні № 25 В’ячеслава Вакуленка.